Жълт код за студено време е обявен в 16 области от

...
Жълт код за студено време е обявен в 16 области от
Коментари Харесай

Жълт код в 16 области! Къде става най-страшно до часове

Жълт код за студено време е разгласен в 16 области от страната за четвъртък (9 февруари). Предупреждението важи за Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Разград, Силистра и Добрич.

През нощта облачността ще понижава, в доста региони на Западна България до най-вече ясно време. Там и вятърът съвсем ще стихне, до момента в който в Източна ще е сдържан и краткотрайно мощен от север, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Българска телеграфна агенция.  
-->
През деня облачността ще продължи да понижава, след обяд над доста региони до най-вече слънчево време. Над източните региони облачността ще се задържи забележителна, само че ще е без превалявания и там вятърът от север-североизток ще отслабне до сдържан. 

Ще остане студено с минимални температури сред минус 10° и минус 5°, малко по-високи по морския бряг, в София – към минус 8°; оптималните ще са сред минус 2° и 3°, в София - към минус 1°. Атмосферното налягане ще се задържи доста по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че превалявания са малко евентуални. Вятърът от север-североизток последователно ще отслабва, само че сутринта тук-там ще е краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 0-3°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала с наклонност да отслабва.    

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. До края на деня ще понижава, в масивите от Западна България до най-вече слънчево. Ще духа сдържан източен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 4°, на 2000 метра - към минус 9°.   

В петък ще бъде слънчево, а в събота с краткотрайни нараствания на облачността, междинна и висока. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад, в доста региони краткотрайно ще стихва. Температурите ще се покачват постепенно, в събота минималните ще са сред минус 8° и минус 3°, а оптималните - сред 2° и 7°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР